Vesnice a zabíjačka – to vždy patřilo k sobě. Nebudeme rozebírat všechny souvislosti, ale ve finále to byla vždy příležitost pro setkání rodiny a přátel u dobrého jídla a pití. Trochu nám v tom udělala pořádek změna životního stylu na vesnici, trochu doktoři a teoretici zdravého stravování, trochu unie, a tak začíná být pojem zabíjačka pro mladší generace jako něco exotického. Proto, jako v poslední době každý rok, také letos obec pořádala akci Zabíjačkový kotlík. Termín připadl na sobotu 8. prosince. S obavami jsme sledovali předpovědi počasí, protože déšť by k pohodě určitě nepřispěl. Místostarosta Arnošt Horák už dva dny předem připravoval tlačenky, jitrnice a klobásy, které byly nově v nabídce. Vaření a pečení stejně jako vaření zelí bylo už úkolem řezníka a štábu pomocníků z řad zastupitelů na sobotní dopoledne. Na terase kulturního domu bylo živo už od časných ranních hodin a vymýšlely se scénáře pro případ nepřízně počasí. O to větší radost měli všichni z prvních slunečních paprsků, které nakonec scenérii osvěcovaly po celé dopoledne. Už po 11. hodině se objevili první zákazníci – občané, kteří nabízené speciality okusili a většinou i nakoupili pro nepřítomnou část rodiny. Už před 13. hodinou byly vyprodány tlačenky a jitrnice, pečené a vařené maso vydrželo téměř do 14. hodiny. To asi i proto, že se nabízené produkty řezníkovi povedly a zákazníkům chutnaly. No a důležité bylo pochopitelně také zázemí se zásobením nápojů a tradičními palačinkami. Vždyť vždycky platilo, že nejlepší na zabíjačce jsou buchty.
Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.